Особистісне навчання в мистецькій діяльності художника-педагога В. Гаґенмейстера - Гуцул, Іван Андрійович (АРТПРОСТІР, 2015)
Стаття присвячена значенню використання методу особистісного навчання в мистецькій освіті видатного подільського митця і педагога Володимира Гаґенмейстера. Матеріал містить відомості про характерні прийоми педагогіки, мистецтва художника. Ключові слова:особистісне навчання, мистецька освіта, педагогіка, мистецтво, мистецька школа, учень. Гуцул И.А. Личностное обучение в художественной деятельности художника-педагога В. Гагенмейстера Статья посвящена значению использования метода личностного обучения в художествен-ном образовании выдающегося подольского художника и педагога Владимира Гагенмейстера. Материал содержит сведения о характерных приемах педагогики, искусства художника. Ключевые слова:личностное обучение, художественное образование, педагогика, искусство, художественная школа, ученик. Hutsul I. Personal training in artistic activity of artist-pedagogue V. Gagenmeister The article is dedicated to the importance of the use of the method of personal training in artistic education of outstanding Podilian artist and teacher Volodymyr Gagenmeister. It contains information about typical methods of his pedagogy, and arttist’s skills. Key words:personal training, art education, pedagogy, art, art school, student.