Становлення феномену «внутрішньої еміграції» у західному науковому дискурсі - Пилипушко , Богдан (АРТПРОСТІР, 2020)
У статті розкрито зміст поняття «внутрішня еміграція», здійснено аналіз матеріалів досліджень західноєвропейських та американських науковців щодо цього питання, визначено наслідки феномену «внутрішньої еміграції» у посттоталітарному суспільстві. Ключові слова: «внутрішня еміграція», «велика суперечка», Німеччина, контроверсійність, тоталітаризм.