Золотий перетин як універсальний спосіб пізнання та відображення природи в культурі - Михалевич, Віктор (АРТПРОСТІР, 2020)
У статті здійснено історичний екскурс, що висвітлює розвиток теорії золотого перетину та згадки про нього протягом століть, починаючи від Стародавнього Єгипту і закінчуючи сучасними прикладами. Розглянуто різні точки зору, що засвідчують існування стародавніх знань про золотий перетин. Ключові слова: золотий перетин, пропорція, числа Фібоначчі, Модулор.