Штрих до ювілею Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури - Шпортько , Валерій (АРТПРОСТІР, 2020)
У статті (на основі власних спогадів і вражень) автор висловлює глибоку шану викладачам Київського державного художнього інституту (нині НАОМА), з якими він спілкувався і від яких отримував знання та підтримку під час навчання впродовж 1968–1972 років. Висловлено ставлення до реорганізації і руйнування академічної освіти в НАОМА, що впливає на тенденції розвитку в мистецькій освіті України загалом. Ключові слова: національна мистецька освіта, спогади, викладачі, традиції, сучасне мистецтво, виставки