Жанр портрета XVII в. в контексте духовных поисков эпохи - Кравець, Владимир; Шило , Олександр (АРТПРОСТІР, 2020)
У статті аналізується портретне мистецтво Д. Веласкеса, Ф. Хальса і Рембрандта в контексті їх творчого методу і соціокультурної проблематики XVII століття. Ключові слова: портрет, гуманізм, раціоналізм.