Асамбляж як художня техніка в сучасному мистецтві - Жиров, Василь (АРТПРОСТІР, 2020)
У даній статті розкрито сутність понять «колаж» та «асамбляж». Дається характеристика асамбляжу як художньої техніки. Проаналізовано процес стилізації художнього образу за допомогою асамбляжу. Ключові слова: сучасне мистецтво, модернізм, асамбляж, колаж, рельєфна імприматура, абстракціонізм, живопис, стилізація.