Ілюстрування поеми «Енеїда» Івана Котляревського зарубіжними художниками - Зайцева, Вероніка (АРТПРОСТІР, 2020)
У статті розглянуто аспекти образно-візуальної мови ілюстрування поеми «Енеїда» Івана Котляревського видатними зарубіжними майстрами книжкової графіки Німеччини, Росії, Болгарії, зокрема Адальберта Штірена, Максима Ушакова-Поскочина, Івана Бекетова, Дмитра Бісті, Даніели Зекіної. Виявлено особливості стилістичних прийомів, засобів художньої виразності видатних зарубіжних майстрів книжкової графіки у художній трактовці літературних образів Івана Котляревського. Ключові слова: ілюстрація, «Енеїда», Іван Котляревський, Німеччина, Росія, Болгарія, ХХ — початок ХХІ століття.