О судьбах отечественного анималистического жанра XX в. - Портнова, Ирина Васильевна (АРТПРОСТІР, 2015)
В статье рассматриваются вопросы отечественного анималистического искусства, в част-ности проблемы жанра, то положение, которое занимала анималистика в изобразительном искусстве XX в., его место, значение в системе жанров и в ряду пластических искусств той эпохи.Ключевые слова:анималистический жанр, образ животного, жанровая система, советское искусство, эпоха, Академия художеств, природа.Портнова І.В.Про долі вітчизняного анімалістичного жанру ХХ ст.У статті розкриваються питання вітчизняного анімалістичного жанру, в тому числі проблеми жанру, те становище, яке посідала анімалістика в образотворчому мистецтві ХХ ст., його місце, значення в системі жанрів і в низці пластичних мистецтв тієї доби.Ключові слова: анімалістичний жанр, образ тварини, жанрова система, радянське мистецтво, доба, Академія мистецтв, природа.Portnova I. Fortunes of national animalistic genre in XX centuryThe article deals with the problem of national animalistic art, in particular the problems of the genre, the role that animalistic genre played in the fine arts of XX century, its place in the system of genres and in a number of plastic arts of that epoch.Key words:animalistic genre, image of animal, genre system, Soviet art, epoch, Academy of Fine Arts, nature.