Фарфор в Україні: основні етапи формування феномена - Бех, Людмила Вікторівна (АРТПРОСТІР, 2015)
У статті виділено та в загальних рисах охарактеризовано основні етапи формування феномена українського фарфору в широких хронологічних межах. Акцентовано увагу на найпріоритетнішій та неактуалізованій галузі функціонування української тонкої кераміки.Ключові слова: фарфор, феномен, тонка кераміка, особливості функціонування, Україна.Бех Л.В. Фарфор в Украине: основные этапы формирования феноменаВ статье выделены и в общих чертах охарактеризованы основные этапы формирования фено-мена украинского фарфора в широких хронологических рамках. Акцентировано внимание на при-оритетной и неактуализованной сфере функционирования украинской тонкой керамики.Ключевые слова: фарфор, феномен, тонкая керамика, особенности функционирования, Украина.Bekh L.Porcelain in Ukraine: main stages of the phenomenon formationThe article distinguishes and analyzes the main stages of formation of the phenomenon of Ukrainian porcelain in broad chronological framework. It analyzes spheres of functioning of fine ceramics within the Ukrainian reality.Key words:porcelain, phenomenon, fine ceramics, peculiarities of functioning, Ukraine.