Золотий перетин як універсальний спосіб пізнання та відображення природи в культурі - Михалевич, Віктор (АРТПРОСТІР, 2020)
У статті здійснено історичний екскурс, що висвітлює розвиток теорії золотого перетинута згадки про нього протягом століть, починаючи від Стародавнього Єгипту і закінчуючисучасними прикладами. Розглянуто різні точки зору, що засвідчують існування стародавніхзнань про золотий перетин.Ключові слова: золотий перетин, пропорція, числа Фібоначчі, Модулор.