«Змога пережити естетичну насолоду…»: (діяльність театрально-мистецьких осередків у Калішському таборі інтернованих Військ УНР у Польщі, 1921–1923 рр.) - Срібняк , Ігор; Срібняк , Мілана (АРТПРОСТІР, 2020)
У статті розкрито окремі аспекти діяльності театрально-мистецьких осередків у Калішському таборі інтернованих Військ УНР (Польща), які мали важливе значення для піднесенняморального духу таборян, задовольняючи їхні ностальгічні почуття за власною домівкоюта рідним краєм. Основним джерельним матеріалом при цьому є програмки різних мистецьких імпрез, які готувались самодіяльними колективами й представлялись увазі інтернованих вояків-українців у таборі Каліш та польській публіці.Ключові слова: Калішський табір, театрально-мистецькі осередки, концерт, вечірка, театр, хор, програмка, інтерновані