Штрих до ювілею Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури - Шпортько , Валерій (АРТПРОСТІР, 2020)
У статті (на основі власних спогадів і вражень) автор висловлює глибоку шану викладачамКиївського державного художнього інституту (нині НАОМА), з якими він спілкувався і від якихотримував знання та підтримку під час навчання впродовж 1968–1972 років.Висловлено ставлення до реорганізації і руйнування академічної освіти в НАОМА, що впливаєна тенденції розвитку в мистецькій освіті України загалом.Ключові слова: національна мистецька освіта, спогади, викладачі, традиції, сучасне мистецтво, виставки