Літературна спадщина Бориса Грінченка у творчості художників-графіків - Кузьменко, Галина (АРТПРОСТІР, 2020)
У статті крізь призму історичних подій розкриваються особливості розвитку видавничої справи в Україні кінця ХІХ — початку ХХ століття — у період літературної діяльностіБориса Грінченка. Уточнюється сутність терміна «ілюстрація», розглядається специфікарозробки книжкової ілюстрації, висвітлюється роль та особливості праці художника у мистецтві створення й оздоблення книги, проводиться стислий мистецтвознавчий аналіз художніх особливостей конкретних ілюстрацій, створених художниками-графіками до творівБориса Грінченка.Ключові слова: видавнича справа, мистецтво створення книги, книжкова графіка, ілюстрація.