Ручне ткацтво в сучасному культурному просторі України: традиція, що зникає - Буйгашева, Алла (АРТПРОСТІР, 2020)
У статті висвітлено основні проблеми розвитку ткацтва. Розкрито зміст поняття «ткацтво». Розглянуто роль ручного ткацтва у сучасному культурному просторі. Значну увагуприділено практичній діяльності студентів у вивченні гобеленного мистецтва. Проаналізовано сучасну творчість майстрів ткацького мистецтва України.Ключові слова: ткацтво, килим, гобелен, сучасний культурний простір України.