Синтез традицій і новацій у сучасному писанкарстві України - Зіневич, Віта (АРТПРОСТІР, 2020)
У статті розкрито особливості українського писанкарства на сучасному етапі. Проаналізовано зміни у традиційному декорі писанок та новаційні прийоми у писанкарстві. Зазначено, що тяглість традицій має позитивний вплив на етнічну ідентичність, зміцнює комунікативні зв’язки між поколіннями, сприяє передачі життєвого досвіду.Ключові слова: писанка, традиції, сучасність, дряпанка, мальованка.